Miniseminar

In mei organiseert de de Nederlandse Stichting Shinkage ryu jaarlijks in Rotterdam tenminste één internationale ministage (dit jaar op 13 mei). Er wordt dan in Shinkage ryu iaido lesgegeven door de hoogst gegradueerden uit Europa en ook beginners zijn welkom. Er wordt meestal gewerkt in groepen van verschillende niveaus van kennis van en vaardigheid in Shinkage ryu iaido, dus niet logischerwijs op dangraad.

Himawari Seminar

Sinds 2004 organiseert de Stichting jaarlijks meerdaagse internationale seminars in Nederland. Vanaf 2010 heeft dit seminar de naar Himawari Seminara gekregen van Matsuoka sensei. Himawari verwijst naar de maand augustus waarin het seminar wordt gehouden; de maand waarin de zonnebloem bloeit. Op dit grote seminar wordt lesgegeven door Matsuoka sensei en Kinomoto sensei, geassisteerd door de hoogst gegradueerden uit Europa. De trainingen bestaan uit ZNKR-iaido en Shinkage ryu iaido. Ook hier wordt gewerkt in groepen van verschillende niveaus van kennis van en vaardigheid in Shinkage ryu iaido, dus niet logischerwijs op dangraad. Beginners en belangstellenden uit andere koryu zijn welkom, met name op de ZNKR-dag van het seminar.

Internationaal

De hoogste vertegenwoordiger van Matsuoka sensei in Europa is Patrick Dupin (5e dan), dojoleider
van de Tsukikagekai in Tours. De de Nederlandse Stichting Shinkage ryu werkt nauw samen met
haar zusterorganisatie uit Frankrijk en de dojo in Griekenland, Spanje en Groot Brittanië, samen verenigd in de European Shinkage ryu Renmei.